Sen lisäksi, että Nalle Puh rakastaa hunajapurkin sisältöä, kannattaa kotikoneella Internetissä surffailijan myös hyödyntää Hunajapurkkia. Käytänössä kyse on ”ansasta” hakkereille, joka ylläpitää lokitiedostoa, mistä osoitteesta hyökkääjä koneelle tulee, ja samalla näkee portin, minkä avoimen portin kautta hakkeri tulee sisään.

Atomic Software Solutionsin HoneyBOT-ohjelman saa ladattua ilmaiseksi akateemiseen käyttöön. Itse rekisteröin kyseisen ohjelman käyttäen kertakäyttöistä, anonyymia (Disposable email) sähköposti-osoitetta, ja käytin nimeä ”John Doe”. FBI käyttää ”John Doe” –nimeä kaikissa virallisissa asiakirjoissa niiden ruumiiden osalta, jotka ovat jääneet tunnistamattomiksi.

Toinen hyvä nimi, joka on varmaankin maailmanlaajuisesti aika yleisessä käytössä nimenä, jos ei halua jostain syystä omaa nimeä käyttää oman tietosuojan parantamiseksi, on ”John Smith”. Käytännössä rekisteröidyn nimellä ei ole juurikaan merkitystä mielestäni, sillä niistä ei ole ketään kiinnostunut tosiasiassa.

Etenkin, jos on kiinnostunut verkkoliikenteen monitoroinnista, ja verkkoliikenteen analysoinnista, kuten itse pidän ihan mielenkiintoisena aikani kuluksi välillä seurata verkkoliikennettä ja analysoida sitä, saa kivasti lisää seuraamisen kohteita, jos joku sälli tulee sisään omalle koneelle. Kaikki verkkoliikenne kun on julkista.

Sain kerran Hunajapurkin lokitiedoston ansiosta selvitettyä, miksi verkkoyhteyteni lakkasi toimimasta. Suosittelen kaikille lämpimästi omasta turvallisuudesta verkossa kiinnostuneille tavallisille verkon käyttäjille!

Linkki HoneyBOT –valmistajan etusivulle.