Tälle sivulle kirjoitan vapun 2019 aikoihin kohtalaisen kattavan artikkelin verkossa tarjottavista pilvitallennus-palveluista, jotka olen kokenut itse äärimmäisen hyödyllisksi ja käyttökelpoisiksi.

Artikkeli oli jo valmis, mutta kirjoitin sen kirjaston koneella, ja aika loppui kesken, ja tiedosto katosi bittiavaruuteen.

Vielä ainakaan Google tai mikään muukaan yleisesti käytössä oleva hakukone ei indeksoi pilvialustoissa jaettuja tiedostoja, mutta jonain päivänä verkossa on yleisestikin käytössä hakukone, jonka hakurobotit indeksoivat pilvialustoissa tallennettuja tiedostoja.

Olen itse käyttänyt DropBoxia nyt noin 5 vuotta tätä kirjoittaessani, liityin sinne hyvän IT-tradenomi-opiskelijakaverini Ilkka Tammelan sähköpostiviesti-kutsusta, ja minulla on pelkkiä positiivisa kokemuksia pilvitallennuksesta. Milloin viimeksi lähetinkään itselleni jonkin tärkeän dokumentin sähköpostitse myöhempää käyttöä varten? Totta puhuen enää en muista!

Vaikka kaikkien merkittävien pilvialustojen palvelimet sijaitsevat Yhdysvalloissa, ja kaikki niissä tapahtuva toiminta, eri maiden tiedustelupalvelut ja viranomaiset, jotka monitoroivat ja ylläpitävät Internet-käyttäjien digitaalista jalanjälkeä, ei tavallisella Internet-käyttäjällä ole syytä huoleen tai pelkoon, mikäli toiminta on hyvän netiketin mukaista, ja kunnioittaa lakeja, esim. ei riko tekijänoikeuslainsäädäntöä.

Kutsuni sinulle, oi Internet-ystäväni, lukijani, seuraajani, hyväksi havaittuun DropBox -palveluun. Liittyminen on ilmaista.

Vastaa kutsuuni DropBox-pilvialustan käyttäjäksi klikkaamalla tätä linkkiä.